Ugrás a lap tetejére

 1. Előző
  Következő
  Termék 119 of 119
  A termék felvétele: péntek 23 március, 2018.

  Csónakorchidea pisztácia - Cymbidium Pistachio

  Ár:  24900Ft

  Cserép átmérő : 20cm

  Növény magassága cseréppel együtt : 100cm
  A Cymbidium nemzetség fajai Délkelet-Ázsia hegyeiben 500-1500 méter magasságban, hegyvidékeken, folyóvölgyekben élnek. Életmódjuk átmenetet képez a talajlakó és a fán élő orchideák között úgynevezett félepifita növények.
  Talán a legnépszerűbb termesztett orchideánk, amelyet vágott virágként és cserepes növényként forgalmaznak.

  Hagyma alakú tojásdad álgumókat nevel. Innen nőnek ki hosszú, keskeny világoszöld levelei. Csodálatos, viaszos virágait hosszú száron hozza. Egy száron akár húsz virág is fejlődhet. Rendkívül változatos színűek, a zöld árnyalattól az égő vörösig szinte minden színt megtalálhatunk.
  A csónakorchidea virágai vágottan is tartósak. A bőséges virágtömeg kifejlesztéséhez megfelelő mennyiségű tápanyagot igényelnek. Tavasztól nyár végéig adjunk neki nitrogénben gazdag, a virágzás kezdetétől pedig sok foszfort és káliumot tartalmazó virágoztató tápot.

  A csónakorchidea növekedési időszaka nyárra esik, ilyenkor orchidea tápoldattal végezzünk tápanyag-utánpótlást. Kora tavasztól késő őszig kint tarthatjuk a kertben, vagy a teraszon félárnyékos helyen.
  A csónakorchidea szereti a hűvös klímát, a mínusz 1-2 fokos fagyot is elviselik. Hideg hatás nélkül a virágzás minden esetben elmarad és néhány év alatt a növény is elpusztulhat.
  Egy évben csak egyszer virágzik. A virágzás indításához a növényeket szeptember elejétől legalább 4 hétre hűvös környezetbe kell helyeznünk. Ebben az időszakban a hőmérséklet nem emelkedhet tartósan 16-18 Celsius fölé. Rendszeresen párásítsunk és biztosítsuk a jó fényviszonyokat. A párás környezet biztosításához helyezzük nedves kavicsokkal teli tálcára, és permetezzük.

  Figyeljünk rá, hogy a talaja folyamatosan nedves legyen, még télen sem száradhat ki teljesen. Érzékeny a pangó vízre, ezért az ültetéshez használjunk laza szerkezetű földkeveréket, hogy a felesleges vizet elvezesse. A növény alatt sose álljon víz.
  Átültetni csak akkor kell, ha már teljesen kinőtte a cserepét és az új hajtásoknak nincs helye. Ne ültessük túlságosan nagy cserépbe, mert akkor nem fog annyira szépen virágozni.

  Egzotikus dísznövény, pasztell árnyalatai miatt a legtöbb szobában előnyösen mutatnak.
  Gondozása nem bonyolult, még a tapasztalatlan kertészeknek is hamar örömet szereznek.


  Fényigény : Fényigényes növények, de az erős napsütést nem viselik el. Május közepétől október közepéig helyezzük ki a szabadba, így a virágzást is elősegítjük.

  Hőigény : Májustól októberig 20°C, novemberben és március/áprilisban 18°C, decembertől februárig 15°C. Éjjel 8°C -nál hűvösebb helyen ne tartsuk. 18°C a legfelső határ, amit még elviekben kibír a csónakorchidea anélkül, hogy ledobálná a bimbóit.

  Vízigény : Tartsuk közepesen nedvesen vagy enyhén szárazon. A csónakorchidea bár szereti a nedves közeget, a gyökere és a töve is érzékeny a pangó vízre. Virágzás után három–négy hétig ritkábban öntözzük.

  Páratartalom : Páraigényes faj. Célszerű agyag granulátummal, kaviccsal töltött tálcába állítani, melybe vizet töltünk, így folyamatosan biztosíthatjuk a párát növényünk számára.

  Tápanyagigény: Ahhoz, hogy bőven virágozzanak, a megfelelő mennyiségű tápanyagról kell gondoskodnunk a számukra. Tápanyagszükséglete nagyon magas, minden öntözéskor adjunk az öntözővízhez orchidea tápoldatot.

  Átültetés: Két, háromévente tavasszal, a virágzás után érdemes orchidea-keverék földbe átültetni.

  Szaporítás: Tőosztással eredményesen szaporítható. Nagy, bokros példányokat osszunk szét, és ügyeljünk arra, hogy legalább 5-6 bulba maradjon egyben.

  Betegségek, kártevők: Viszonylag ritkán támadják meg kártevők, ha azonban alacsony a páratartalom a takácsatkák és a pajzstetvek megjelenhetnek rajta.
  Vélemények

Warning: mysql_num_rows(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in /web/web144/beta/includes/modules/optional_related_products.php on line 45