Ugrás a lap tetejére

 1. Előző
  Következő
  Termék 41 of 41
  A termék felvétele: péntek 19 január, 2018.

  Hálóslevél, Fittónia - Fittonia Albivenis Red Veined

  Ár:  1600Ft

  Cserép átmérő : 12 cm

  Növény magassága cseréppel együtt : 17 cm


  A medvekörömfélék családjába tartozó növény Peru trópusi őserdeiből származik, és két angol hölgy, Elisabeth és Mary Fitton nevét örökítette meg. A növény dísze a tojásdad leveleken látható erezet. A levelek mérete 7-10 centiméter körüli. Virágai jelentéktelenek.

  Igazi szobanövény és ahol megfelelően tartják, ott hosszú ideig díszíti a lakást. Gyakran nevelik úgynevezett palackkertben (üvegballonban) vagy terráriumban, ahol állandó párában van része.

  A fittóniáról fontos tudni, hogy minél több más szín van a levélben mint zöld, annál több fényt igényel.

  Alacsony növekedésű növény, 15 cm-nél nem nő magasabbra. Feltűnően fehér levélerei hálózatot képeznek az olajzöld levélfelszínen. Jellegtelen virágai kalászban nyílnak tavasszal és nyáron.

  A hálóslevél nem fényigényes, ezért sötétebb lakásokban is nevelhető. Szépen mutat ámpolnanövényként kosárba függesztve olyan helyen, ahol nem éri huzat.

  Páraigényes örökzöld, ezért leveleit naponta vízzel kell permetezni. A pára fokozására terítsünk a cserép alatti tálkába kavicsréteget, amelyet félig vízzel felöntünk, de csak annyit, hogy a cserép alja ne érjen a vízbe. Mivel gyökerei nem ereszkednek mélyre, hanem közvetlenül a földfelszín alatt húzódnak, lapos cserépbe vagy mélyebb tálba is ültethetők, amelyben gyökerei oldalirányba terjeszkedhetnek.
  20-24 °C körüli hőmérséklet kedvező számára, de nem csökkenhet 16 fok alá, mert ez a növény pusztulásához vezet

  Nem tűri a tűző napfényt. Besülnek a levelei tőle és ez rontja az egész növény külalakját. Inkább szobanövényként mutat, de árnyékba ki lehet ültetni vagy cserepestől kihelyezni akár a kertbe vagy teraszra.
  Egyenletes melegre és páradús levegőre van szüksége.

  Fényigény :Közepes fényigényű; a közvetlen napsütéstől óvjuk.

  Hőigény:Kedveli a meleget, de télen 14-16 °C-ot igényel.

  Vízigény: Vízigényes, de viszont nem jelenti azt, hogy elviseli a pangó vizet. Tehát az alátétben abban sose legyen a víz, a földjét tartsuk nedvesen ne az alátétbe öntsük a vizet.

  Páratartalom: Fontos a magas páratartalom, ezért a leveleket rendszeresen permetezzük, a cserepet pedig állítsuk nedves kavicsrétegre.

  Átültetés:Ha cserép alján nagyon sűrűn kibújnak a fehér gyökérkék, ez jelzi, hogy átültetésre van szükség.

  Szaporítás:Magról és dugványról szaporíthatjuk, de inkább a dugványról való szaporítás az elterjedtebb. Nagyon könnyű szaporítani, tehát bárki megpróbálhatja. Vízben, homokban, tőzegben, tőzeg-perlit keverékben, szinte bármilyen közegben könnyen meggyökerezik.

  Betegségek: A túlöntözéstől a levelek besodródnak és elpusztulnak. A fonnyadt levelek túl sok fényre vagy a túl száraz levegőre utalnak.

  Kártevők: A fiatal hajtásokat előszeretettel támadják meg a levéltetvek. A tripszek levélsodródást okoznak. Ezt nagyon könnyű észrevenni, a levelek felfelé a szélükkel besodródnak, mintha a levélnyélre felcsavarodnak.
  Vélemények

Warning: mysql_num_rows(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in /web/web144/beta/includes/modules/optional_related_products.php on line 45