Ugrás a lap tetejére

 1. Előző
  Következő
  Termék 1 of 1
  A termék felvétele: kedd 24 június, 2014.

  Vénusz légycsapója - Dionaea Muscipula Beauty Star

  Ár:  2500Ft

  Szállí­tási méret: körülbelül 10 cm

  Cserép átmérő : 8 cm

  Csapdák száma : 8-9 db

  Vénusz légycsapója húsevő növény! Elég érdekes nevet adtak neki a felfedezők, hiszen Vénusz a szépség istennője volt, azt hogy miért társí­tották ezt a ragadozó növény egy istennőhöz talán soha nem derül ki. A Vénusz légycsapója Észak -Amerikában őshonos, az ottani mocsarakban igen nagy számban fordult elő, de ma már egy védett növény lett

  Szerencsére ma már itthon is megvehetjük, a nevelgethetjük ezt a kis ragadozó növényt, hiszen több országban is termesztik, és folyamatosan nemesí­tik.

  A Vénusz légycsapója a húsevő növények családjába tartozik. A legismertebb, és rovarfogó technikáját tekintve a leglátványosabb húsevő növény.

  Egy édes nektárhoz hasonló illatot bocsájt, í­gy csalogatva magához a rovarokat. A növény leveleinek a végén helyezkednek el a csapdák, amelyek leginkább hatalmas fogakra hasonlí­tanak. Amikor a rovar berepül a csapda légmentesen összezárul, majd egy emésztőnedv segí­tségével folyékony állapotban hozza az áldozatot, majd í­gy veszi fel az értékes tápanyagot a rovarból. Amikor a tetem kiszárad, a csapda kinyí­lik, majd a szél egyszerűen kitakarí­tja a növényt.

  A növény otthoni tartásához, szükséges egy párás meleg helyiség.

  A növény virágot is hoz hosszú felnyúlt száron, ám ha ilyet látunk, azt azonnal vágjuk le, mert a növény általában virágzás után elpusztul. Nem kell etetni a növényt, mert természetes úton Vonza a rovarokat magához, és egy elpusztult rovar nem is aktiválja a csapdát. De élő rovarokkal néha kedveskedhetünk neki.

  Fényigény : Szereti a sok fényt, gondoskodjunk arról, hogy minél több, lehetőleg közvetlen napfény érje a növényt, mert csak ekkor válik a csapda belseje szép pirossá. Nyáron, ha a hőmérséklet meghaladja a 26 C-t és túl erőssé válik a napsütés, árnyékoljuk a növényt.

  Hőigény : Mérsékelt éghajlatú növény lévén, nem meleg igényes. Nyáron, ha nagyon meleg van, gondoskodjunk szellőzésről, télen szüksége van a nyugalmi időszak betartására. Ilyenkor tehetjük az ablakhoz közel, esetleg a két ablaküveg közé, ha olyan tí­pusú az ablak, de ekkor se feledkezzünk meg a szellőzésről és a locsolásról sem.

  Ví­zigény : í–ntözése kifejezetten egyszerű. Tavasztól őszig állí­tsuk a cserepet kb. 1-2 cm mélyen lágy (eső-, desztillált- vagy forralt) ví­zbe, télen csak annyira öntözzük, hogy a talaj épphogy nyirkos legyen. A növényeket mindig alulról öntözzük, nehogy a levelekre vagy a csapókba kerüljön a ví­z, fölöslegesen ingerelve azokat.

  Páratartalom: Mocsári növény lévén kedveli az állandó magas páratartalmat. Ha a cserép egy szélesebb tálcán ví­zben áll, a párásí­tás megoldott. Lakásban télen célszerű terráriumban tartani, ha nagyon száraz a levegő, de ilyenkor is gondoskodjunk megfelelő szellőzésről!

  Tápanyag: Soha ne adjunk rovaremésztő növénynek tápoldatot, mert gyökérkárosodást, levéltorzulást idéz elő, és valószí­nűleg a növény el is pusztul!

  Átültetés: Tavasszal, a növekedési időszak megkezdése előtt ültessük át. Talajnak a virágboltokban kapható rostos mohatőzeg a megfelelő.
  Vélemények

Warning: mysql_num_rows(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in /web/web144/beta/includes/modules/optional_related_products.php on line 45

Azok a vásárlók akik megvették a terméket még ez(ek)t is rendelték.