Ugrás a lap tetejére

 1. Előző
  Következő
  Termék 28 of 41
  A termék felvétele: péntek 31 január, 2014.

  Ördöglevél - Alocasia Sanderiana Silver Arrow

  Ár:  3490Ft

  Cserép átmérő : 12 cm

  Növény magassága cseréppel együtt : 60 cm
  Az alocasia vagy más néven ördöglevél, különleges levélformájáról kapta nevét. Eredetileg a Fülöp szigetekről származik, igazi mediterrán trópusi különlegesség.

  Az őserdők mélyén élő alokázia akár egy másfél méteres leveleket is hozhat, de nálunk csak kisebb méretű növényekkel találkozhatunk. A növény a trópusi országokban őshonos ezért igen fontos számára a meleg és párás klíma. Erős és húsos méregzöld levelein, fehérek az erezetek, és a levél széle is fehér, ettől lesz különleges és egyedi a növény.

  Kezdő kertészeknek ajánljuk a növényt, hiszen nem kell vele sokat foglalni, tavasztól őszig félárnyékos helyen is szépen fejlődik.

  Irodákba, nappaliba, konyhába egy szép kaspóba téve nagyon szép mutatós egyedi modern trópusi dísznövény válik belőle. Vigye otthonába a dzsungel és a trópusi vidék különleges hangulatát.

  Ezt a növényt a többi rizomás társához hasonlóan, csak a növekedési időszakban kell gondozni, vagyis tavasszal kell átültetni a rizomát friss földbe, és elkezdeni öntözni. Ilyenkor a földjét tartsuk mindig nedvesen, de ne álljon alatta a víz.

  Májustól hetente egyszer adhatunk neki tápoldatos vizet. A kemény csapvíz sokszor tönkre is teheti növényünket, ezért ha van rá mód esővízzel, vagy lágy vízzel locsoljuk.

  Tegyük a cserepét világos helyre, de védjük a tűző napsütéstől. Ha túlszáraz a levegő, okvetlenül tegyünk alá, kavicsos tálcát, vagy töltsük meg agyag granulátummal, így biztosítva a megfelelő páratartalmat.

  Ősszel a növény szép lassan visszavonul a téli pihenőre, ilyenkor levelei elszáradnak és leesnek, de természetes folyamat, ne ijedjünk meg. Hagyjuk, hogy minden tápanyag visszahúzódjon a rizomába, és szárítsuk ki a földjét, majd télre tegyük félre a növényt pihenni. A tavasz beköszöntével, keltsük újra életre kedvenc növényünket. Minden évben tavasztól őszig gyönyörködhetünk, különleges, de nagyon szép szobanövényünkben.

  A növény tejnedve erősen mérgező. Szárának és levelének nedve éles-hegyes kálcium kristályokat és egy fehérjelebontó enzimet tartalmaz. Bőrre kerülve irritációt okozhat, rosszabb esetben pedig bőrgyulladást. Ez viszketéssel, erős fájdalommal jár. Ha bőrünket éri, a lehető leghamarabb bő vizzel le kell öblíteni. Elfogyasztva irritálja a nyálkahártyát, feldagadhat tőle a torok, ami légzésbénuláshoz vezethet. Ilyen esetben azonnal orvoshoz kell fordulni.

  Vízigény:
  Közepesen öntözzük, 2-3 naponta. Nem bírja a szárazságot. Magas páratartalmat igényel, száraz helyen rendszeresen permetezzük a leveleit. Ki sem száradhat földlabdája, de nem is tocsoghat vízben, különben a növény tönkremegy. Egy kiadós öntözés után a növény "sírni" kezd, a levelek csúcsán vízcseppek jelennek meg. Ha túl gyakran "sír" a növény, azt jelenti, hogy kevesebb vízre van szüksége.

  Fényigény:
  Fényigénye közepes, a félárnyékot kedveli. Hőigénye nagy.

  Átültetés:
  A laza, tőzeges talajt kedveli. Átültetni tavasszal kell 1-2 évenként, attól függően, hogy milyen hamar növi ki a cserepét. Tápanyagot márciustól októberig két hetenként kaphat.

  Szaporítás:
  a föld felszín alatt megtalálható rizómákkal lehet szaporítani, bár elég soká elhúzódhat amíg a kis növénykék életre kelnek. Lehetséges a hajtásvégekkel történő dugványozás is.

  Kártevők:
  Meleg és száraz levegő esetén takácsatka és tripsz támadhatja meg.

  Élettani hatás:
  A növény tejnedve erősen mérgező.

  Vélemények

Warning: mysql_num_rows(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in /web/web144/beta/includes/modules/optional_related_products.php on line 45