Ugrás a lap tetejére

 1. Előző
  Következő
  Termék 25 of 41
  A termék felvétele: péntek 31 január, 2014.

  Madárfészek páfrány- Asplenium Nidus Crispy Wave

  Ár:  4990Ft

  Cserép átmérő : 17 cm

  Növény magassága cseréppel együtt : 50-60 cm

  A páfrányok sajátos növénycsoportot alkotnak az árnyéki évelő dísznövények között, mert nem virágokat, hanem spórákat fejlesztenek. Fejlődéstörténetileg sokkal idősebbek a magvas növényeknél. A 9000 fajtából a legtöbb a trópusokon található.

  Félárnyékot kedvelő levéldísznövények. Többségük a mélyárnyékos, hűvös, párás, gyakran nyirkos termőhelyek növénye. Nem csak elviselik, de kimondottan igénylik is az árnyékot. A fák, cserjék alatti változó árnyékú helyeken, épületek északi oldalán érzik jól magukat. A legtöbb páfrány szobában, ablak mellett is tartható

  Aki szereti a páfrányt, annak okvetlenül kell otthon tartania egy madárfészek páfrányt. A páfrányok közül az egyik legmutatósabb növény.

  A madárfészekpáfrányt nagy, sötét középerű, hullámos szélű, lándzsa alakú levelek jellemzik. Elég nagyméretű, dekoratív növény ahhoz, hogy szoliterként (egyedül, magában álló) is megállja a helyét. Az új hajtások mintha egy madárfészekből bújnának elő, innen a magyar neve is.

  A páfrányok többsége a száraz, meleg levegőt nem viseli el. Az Asplenium egy kicsit jobb tűrőképességű, de ügyeljünk rá, hogy a földje ne száradjon ki, és a szobai levegőt is párásítani kell.

  A páfránylevél fonákján rendszeresen barna pettyek vagy csíkok jelennek meg: ezek spóratartók- azt jelzik, hogy a levél kifejlett és egészséges. A spóratokban fejlődő spórák szaporításra alkalmasak.

  A közhiedelemmel szemben a páfrányok nem árnyékkedvelők, legtöbbjük olyan trópusi erdőben él, ahol a fák közé a napfény is behatol. Szeretik a szórt fényt, így a keleti vagy északi fekvésű ablak közelében érzik igazán jól magukat.

  Földjüket mindig nedvesen kell tartani, soha ne hagyjuk kiszáradni. Ez nem azt jelenti, hogy folyton tocsogjon a vízben, mivel ez előbb-utóbb rothadást okoz. Télen mérsékeljük az öntözést.
  Savanyú talajt kedvel és nagyon meghálálja ha lágy vízzel, esővízzel öntözzük, esetleg permetezzük. Ha a leveleken apró barna foltok jelennek mag vagy száradni kezd a levél az a száraz levegő hatása, ilyenkor növelni kell a szoba páratartalmát.

  Fényigény : Fényigénye közepes, a félárnyékot kedveli.

  Hőigény : Hőigénye közepes. Fagyérzékeny növény. A 16-21 °C közötti hőmérsékletet szeretik a legjobban.

  Vízigény : Bőségesen öntözzük, 2-3 naponta. Nem bírja a szárazságot.

  Páratartalom : Magas páratartalmat igényel, száraz helyen rendszeresen permetezzük a leveleit.

  Földje : A laza, tőzeges, tápanyagban szegény talajt kedveli.

  Szaporítás : A növény spóravetéssel szaporítható.

  Átültetés : Ha a gyökér kitölti a cserepet, tavasszal ültessük át. A levelek tövi részét ne temessük a föld alá.

  Betegségek, kártevők : Az Asplenium érzékeny a pajzstetűre.
  Vélemények

Warning: mysql_num_rows(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in /web/web144/beta/includes/modules/optional_related_products.php on line 45