Ugrás a lap tetejére

 1. Előző
  Következő
  Termék 106 of 119
  A termék felvétele: kedd 29 április, 2014.

  Árvácskaorchidea - Miltonia Herr Alexander

  Ár:  5490Ft

  Cserép átmérő :12 cm

  Növény magassága cseréppel együtt : 40 cm


  A miltoniák Dél-Amerikában őshonos növények, többségük hegyi esőerdőkben található meg, ahol állandó nedvességben, félárnyékos helyen, és magas páratartalomban élnek. Eredeti lelőhelyén fán lakó és talajlakó fajtái is megtalálhatóak.
  Növénytani besorolás szerint az orchideafélék családjához tartozik. Nagy szirmú virágainak formája miatt magyarul árvácska orchideának hívják.

  Az elmúlt évtizedben váltak elérhetővé a kereskedelemben. Napjainkra számos hibridet és változatot hoztak létre. Változatos színekben megjelenő szirmaik bársonyos tapintásúak. A színük fehér, rózsaszín, lila, sárga. A szirmok formája fajonként igen változó. Leveleik sásra emlékeztetően hosszúkásak.

  A mai hibrideket könnyen tarthatjuk otthoni körülmények közt is, ha megfelelő környezetet és ültető közeget biztosítunk számukra, valamint odafigyelünk az öntözésre.
  Mindenképpen laza közegben tartsuk, mert léggyökerei nem tűrik a tömör talajt. Meghálálja, ha öntözéskor esővizet kap, de ha erre nincs lehetőségünk, akkor is mindig bemerítéssel öntözzük. Fényes, nem tűző napos ablak pont megfelelő számára, mivel őshazájában trópusi fák levelei által megszűrt fényt kap.
  A huzatra nagyon érzékeny, ezért szellőztetésekkor óvjuk. A rendszeres tápoldatozást hosszan tartó virágzással, új levelekkel és új virágokkal hálája meg.

  A miltoniának virágzás után két, három hónap nyugalmi időszakra van szüksége, hogy újabb virágokat tudjon nevelni. Ilyenkor hűvösebben kell tartani, ritkábban kell öntözni és mellőzni kell a tápoldatozást.

  Virágai tartósak, akár hat hétig is virágozhat.


  Fényigény : Világos helyet igényel, nyáron szabadba is kihelyezhetjük, de a közvetlen napfényt kerüljük.

  Hőigény : Mérsékelt hőigényű. 15-22°C között, kellő légmozgás biztosítása esetén érzik jól magukat.

  Vízigény : Soha nem szabad hagyni teljesen kiszáradni. Egyenletesen nedvesen kell tartani, de kerüljük a túlöntözést. Tavasszal és ősszel hetente két, három alkalommal öntözzük, de forró nyáron napi öntözést igényel. A leveleket ne érje víz, mert foltosak lesznek.

  Páratartalom : Kora reggel permetezzük le vízzel, és kora délután is ismételjük meg a permetezést. Helyezzünk el a közelükben vízzel telt tálcákat.

  Tápanyagigény: Nyáron rendszeres tápanyagellátásra van szüksége. Minden öntözéskor adjunk az öntözővízhez orchidea tápoldatot. Ősszel és télen kevesebb tápoldatozzuk.

  Átültetés: Kétévente, ha telenőtte a cserepét, ültessük át átlátszó orchidea cserépbe, jól szellőző, jó vízelvezetésű fakéreg keverékbe.

  Szaporítás: Ha kellően nagy tő, tőosztással lehet szaporítani.

  Betegségek, kártevők: Fűtési szezon idején, ha nem gondoskodunk párásításról, a száraz levegő miatt megtelepedhet rajta a takácsatka. Ha már megjelent virágunkon a takácsatka, alaposan mossuk le leveleit, és tegyük jól szellőző helyre. A túl sok nedvesség és a szellőztetés hiánya levélfoltosodást eredményezhet.
  Vélemények

Warning: mysql_num_rows(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in /web/web144/beta/includes/modules/optional_related_products.php on line 45